Vse za Tampotisk - BarTap Nika Barlič Šiles s.p.: Navodilo za izbiro tamponov
Navodilo za izbiro tamponov

Tampone izdelujemo iz različnih vrst silikonskih kavčukov in imamo preko 160 osnovnih oblik, tako da lahko nudimo tampone za vsako obliko in vrsto podlage, za vsako vrsto motiva in klišeja in za vsak tip barve. Prilagodimo jih tudi tehnologiji tiskanja.

Veliko večino potreb pokrivajo tamponi iz osnovne mase, ki je obarvana in barve označujejo trdoto (glej tabelo). Največkrat je tisk najboljši s srednje trdim ali trdim in precej strmim tamponom, vendar so takšni lahko le manjši tamponi, ker so pri velikih sile in deformacije prevelike. Zato je potreben širok izbor oblik .

TABELA TRDOTE

TrdotaBarvaTrdota v Shorih
zelo mehkirumeni2-3
mehkizeleni3-5
srednjisvetlo rjavi6-9
trdirdeči10-14


Za posebne zahteve pri tiskanju kot so:
- drugačna kemijska sestava barve
- visoke hitrosti tiskanja dušenje vibracij
- posebne oblike tiskanca.

Nudimo tampone iz materialov, ki so bolj prilagojeni posebnim zahtevam pri tiskanju, kvalitete tiska pa ne spremenijo. Izdelujemo ji v različnih trdotah ( od 5 ShoorA - 20 ShoorA). Vrsto materiala, velikost , obliko in trdoto materiala izberemo po karakteristikah tiskarskega stroja, ogledu tiskanca , motiva in po dogovoru.

Za naročilo je potrebno povedati številko in barvo tampona (trdoto), za tampone iz osnovne mase. Za tampone iz drugih materialov pa številko tampona, material in trdota pa po dogovoru.

Prizmatične tampone, ki imajo oznako kot npr. 15x500 lahko dobite tudi v vseh krajših dimenzijah.

Tampone izdelujemo po naročilu, rok dobave je 1- 3 dni, večje količine po dogovoru.